Jun 4, 2011

Nak belajar dari Yuyu Zulaikha lah

Salam 1 Malaysia semua,
ape khabar anda semua? harap okey seperti biase..
Seperti biasa kalau weekend confirm bangun tengahari. haha. xde siapa pun boleh kacau aku tidur dengan nyamannya. korang nak tahu tak,semalam aku bermimpi aku jadi blogger famous macam Yuyu Zulaika. pergghhhh.. femes tu seyh !! yang tak tahan macam Yuyu Zulaikha plak tuh. pecah perut rasa. haha..

Tapi semua tu hanya mimpi sahaja,kenyataannya aku belum lagi menjadi macam Yuyu. tapi tak mustahil kan aku boleh jadi macam dia. tapi kena belajar lagi lah kalau nak jadi macam dia. Aaarrrggghhh............ banyaknya TAPI..........

Tengok ni,
Yuyu Zulaikha pun ada cakap..















Dulu pun dia macam blogger-blogger lain jugak yang baru berkecimpung dalam dunia blog ni. Kalau kita tengok orang tu hebat dalam dunia blog ni,mesti kita rasa jeles kan. then kita pun nak jadi macam tu jugak.
Tak susah untuk jadi macam tu,tapi usaha tu kena ada lah. Kenapa mesti ada perkataan tapi lagi, TIDAKKKKKKKK..............

Bercakap mengenai follower,
semua blogger nak blog mereka ramai follower kan. tapi bagaimana tu?
blogger-blogger tidak memaksa pun untuk blogger-blogger lain follow mereka. Asalkan mereka ikhlas dan rasa best tambah pula berpuas hati bila baca entry-entry blogger ni. Sebab tu mereka menekan butang follow tu.

Dengan itu,kita dapat support blog yang dicipta oleh blogger-blogger ni. Apa yang kita tidak tahu,mungkin kawan-kawan blogger yang lain dapat membantu. Takkan blogger-blogger lain taknak bagitao rahsia mereka kan.. Kalau mereka dapat tolong,of course lah mereka akan tolong. think positif ye. ^_^

Haaaaaa..
lepas kita baca sesuatu entri tu,tinggal lah sedikit komen even give the smile :)
Barulah dapat bagi semangat sikit kat tuan punyer blog tu. kita happy,dia lagi lah happy.. heeeeeeeee

Tak mustahil kan mimpi aku ni akan menjadi kenyataan. tapi memerlukan masa yang agak lama lah untuk menjadi seperti Yuyu. Kita semua pun ade kerja lain juga yang perlu dibuat. Untuk jadi blogger ni tak ada had umur pun,ramai je yang terdiri daripada budak sekolah,student IPT malahan yang bekerja pun ade. Mereka semua buat blog atas kegunaan masing-masing. Mungkin untuk pekerjaan,mungkin jugak untuk mencari maklumat. Tak payah lagi susah-susah,cuma heboh-hebohkan kat blog suda.. settle !!!

Sesiapa yang belum tahu lagi tips dari Yuyu Zulaikha,lawatilah blog dia ye.. Selamat Maju Jaya !!!

P/S : Majulah blog untuk negara.
Suka tak ? tekan je like kat bawah ni ^^

28 3 menconteng:

Amalina said...

Like like <3 Huyoo, sampai mimpi tu, hehe

Farishah Hanem said...

perghhh sampai mimpi yuyu zulaikha tu ! HAHAHA. blog kudin boleh punya jadi macam yuyu tu. fighting ! :D

Oppa Kudin Nz said...

@Amalina

haha..tu r,sampai mimpi x bole tahan tuh..kih3 :)

Oppa Kudin Nz said...

@Farishah Hanem

tak bole lagi lah,mane cukup power..huhu :)

Amira Chan said...

ececece, mimpi yuyu zulaikha.. hahaha. hebadd

Oppa Kudin Nz said...

@Amira Chan

haha..kebetulan je tu kot..ngeeeee :)

azlanmatt said...

hahhahah......fanatik sgt ngan YUYU....

Oppa Kudin Nz said...

@azlanmatt

hehe..peminat ni.. :)

Amy Hypo said...

haha suka yuyu juga.sgt !
sbb dia pilih jadi blogger pilihan harian dia. hehe

Oppa Kudin Nz said...

@Amy Hypo

wah,tahniah untuk anda..
sangat2 jeles..hehe :)

Amira Anorah said...

malu nak hebahkan blogg.. :(

cantekk said...

hihi...ha betol2...
tp jgn plak ada blog tapi takde pon hapdet2...
pemalas betol..

*aku la tu ;-D hampon!

Oppa Kudin Nz said...

@Amira Anorah

anda memang..asyik malu je..
mcmane ni..huhuhuhu :)

Oppa Kudin Nz said...

@cantekk

same lah kita..
hupdate pon kadang2 je..
xde mase sgt skrg..heeeeeee :)

yaya_flanella said...

semoga oppa jadi comel dan famous macam yuyu. ;)

y u y u Z u l a i k h a said...

Oppa ^^ patut la semalam mimpi oppa! grrr! hahaha..

oppa, yuyu pun macam oppa, makan nasi, tidur, korek nasi celah gigi, yuyu juga pernah kena demam campak macam oppa. semua sama.

yuyu pernah berangan, yuyu usaha, usaha pun lebih sangat sangat. InsyaAllah.. kita sangka baik dengan usaha, dan minta pasa Allah ^^

okay oppa? belog oppa bagus juga niiii <3


keep on blogging oppa,

lutsa love,
Yuyu Zulaikha

Oppa Kudin Nz said...

@yaya_flanella

haha..susah jugak nk jadi comel dan femes mcm yuyu tu..yaya tu yg bole.. :)

Oppa Kudin Nz said...

@y u y u Z u l a i k h a

wah,dpt respon dari yuyu lah..
excited sgt ni..terlompat-lompat rase..haha

okey,oppa akan teruskan je apa yg ade..
kalau oppa ada masalah boleh lah refer kat yuyu kn..

thanx yuyu :)

Amalina said...

Huyoo, bangganya dia dpt komen dr sis Yuyu. Best tuuu!:D

Oppa Kudin Nz said...

@Amalina

tu r,excited giler rase..
cik yuyu tau lak mimpikan dia..haha :)

efa nur said...

waahh...mimpi yuyu ye...semangat nie..hehe :D
InsyaAllah oppa pun boleh jd mcm yuyu suatu hari nanti.. :)

Jom Terjah Sini :)

Oppa Kudin Nz said...

@efa nur

dh lame mimpi tu..hehe
susah jugk tuh nk jadi seperti yuyu..
efa mungkin boleh.. ;)

beLLa said...

sampai termimpi2 tu ;p
tulis jela ngan eklas. mesti orang suka kan. ^^

Oppa Kudin Nz said...

@beLLa

betul lah ni..
yg dtg dari dunia lain..haha
tp bukn 2 alam ye.. :)

✿ milly molly ✿ said...

ok partner, jom putus..

elis wanie said...

haha sampai mimpi tuhhh heee=)
semoga satu hari nnt jadi femes,jangan lupa kengkawan =)hehe oke,i follow u,

Oppa Kudin Nz said...

@✿ milly molly ✿

nape amy nak putus ngan oppa ni..

Oppa Kudin Nz said...

@elis wanie

haha..memg xkn femes ler..
sape lah kenal sgt oppa ni..
member2 xkn lupenye.. :)