Jan 22, 2012

Janda? Boleh percaya ke



Assalamualaikum semua,
Sorry-sorry dah berapa hari tak jalan-jalan kat blog kamu semua. Nak update entry baru pun tak sempat sangat. Mak pergi kursus baru-baru ini. Kena jaga adik kat rumah. Petang-petang pergi joging. Sihatkan tubuh badan sedikit. Asyik duduk kat rumah je,takkan nak terus biarkan perut ni membesar kan.

Guys,
Nak mintak pendapat dari korang ni. Takpe ke menikah di Golok (Siam) ? Kita selalu dengar orang lari bernikah di Golok,Thailand. Padahal di tempat kita boleh melansungkan perkahwinan tersebut. Mengapa perlu ke sana juga. Situasinya macam ini,seorang duda telah kematian isterinya sejak 2 tahun yang lalu. Sekarang dia telah mengenali seorang janda ini dan ingin memutuskan untuk berkahwin dengan janda tersebut. Tetapi janda tersebut mengajak si duda ini bernikah di Golok (Siam). Katanya si janda,dia bekerja disana dan berurusan disana lebih mudah. Persoalannya boleh percaya ke kat si janda ni? Musykil-musykil. Bukan apa,takut ingin memperdaya si duda tersebut je. Kesian juga. Si duda hanya menuruti cakap janda. Apa pendapat korang tentang permasalahan ini?

 




Suka tak ? tekan je like kat bawah ni ^^

12 3 menconteng:

♥ Cik Zack's ♥ said...

nak kwen biarlah cara yg halal kan. tp kwen kt golok tu sah ke ?? huhu

famimahat said...

dengar cerita, boleh.
percaya terus, jangan. =)

periksa, periksa

Manja said...

thanks oppa become my follower yg ke 500
jgn lupe tgk running man ep78 :)

miss epa said...

huu.kawin kat mane mane tak kisah. janji cukup syarat. tp elok kawin kat tempat kita lahirkan? hee :)

Nur Aischa said...

mcmc mana tu ya,agak rumit nak fikirkan psl ni. mungkin ada betul dia ckp tu atau tidak. tp lagi baik kita kahwin dkt tmpt sendiri kan :)

e4ezzati said...

cakap duda tu,cari janda lain.

Oppa Kudin Nz said...

@♥ Cik Zack's ♥ :

A'ah,nak kawin tu biar halal. Tak tao lah sah ke tak. Musykil juga nii..

Oppa Kudin Nz said...

@famimahat :

Dengar bole ek. Nak percaya tu susah sekali lah. Bole ke kawin kat golok tuh..

Oppa Kudin Nz said...

@Manja :

Hehehe.. Pleasure my friend. No biggie lah. Orait,dont miss running man tu yaa. =)

Oppa Kudin Nz said...

@miss epa :

Owh,bole ek kat mane2 pon. Konfem ke ni. Kawin kat rumah kite sendiri memg tersgt elok lah. Yg tu sebaik2nya. =D

Oppa Kudin Nz said...

@Nur Aischa :

Masih berasa syak wasangka kat kata2 dia. Jgn percaya terlalu awal,periksa dahulu. A'ah,kawin kat tempat kita lah baru semolek-moleknya kan.

Oppa Kudin Nz said...

@e4ezzati :

Dah ckp dh kat duda ni. Keras kepala juga. Nak jugak kat janda tu. Susah betol lah. Haish~