Jan 16, 2012

Aku Bukan Kaki LIKE



Apa khabar semuanya. Ada orang ingin rampas kawasan aduyai. Aku tak kasihani pon. Aduh derr.. Cuba teka siapa yang cakap sebegini rupa? Jeng jeng jeng. Siapa yang tengok Maharaja Lawak dia tahu lah. Semestinya Johan yang cakap macam gini. Lawak betul Johan dengan Zizan tu. Memang pasangan ideal Jozan tu. Haha~

Bukan itu saudara-saudari yang ingin saya sampaikan. Disebalik gelak ketawa ada juga mesej yang ingin disampaikan sebenarnya. Betul ke? Mesti ada kan. 

Hari ini aku nak story pasal wanita. Dimana ada wanita disitulah ada lelaki yang memandang mereka. Mereka ini lemah lembut orangnya,haruslah kaum lelaki bercakap sopan santun untuk menghormati keayuan mereka. Itulah yang dinamakan budi bahasa budaya kita. Banyak situasi sekarang ini yang mana kita lihat seseorang itu mahu mengenali someone itu tapi tidak berani untuk bercakap secara direct. Tengok ni status yang aku buat.


Kan mendapat sambutan tu. Giler lah,first time orang bagi respon sebanyak itu. Khususnya kaum wanita. Haha. Tapi betul apa yang aku cakap tu. Korang pernah alaminya tak sebelum ini? Mesti ada yang pernah kan. Tapi tidak mengapa,kita hanya menolong rakan-rakan yang memerlukan. Situasi seterusnya begini plak, if you kena dumbed,don't worry. Be happy je okay. Bunga bukan sekuntum.kumbang bukan seekor.


Chewahh,macam doktor pakar cinta plak aku ni. Merapu sampai kemana entah. Haha. Takpe-takpe,just mengisi masa lapang yang terluang. Lepas ni,aku pergi mandi lah. Friend kat FB aku sket je,tak sampai beribu riban macam orang-orang yang hot tu. What we call it? HOTSTUFF. Never mind. Just short name. Tak percaya tengok lah,friend aku seribu je. Dah cukup kot seramai tu. Yang jadi ramainya sebab kawan sekolah,kawan u,kawan blogger pon ramai juga. Kan mesra namanya tu. Macam tu lah kita berkawan.


EeeeRRrrr.. Aku kaki LIKE ke. Semua orang suka nak LIKE-LIKE ni. Bukan aku sorang je. Kita LIKE sebab nak komen takut tuan dia tak reply. Jadi kesimpulannya kita LIKE jela. Haha~



Nota mintak kaki : Guna cuti yang ada untuk makan dan tidur.

Suka tak ? tekan je like kat bawah ni ^^

23 3 menconteng:

Noraien said...

oyeahhh,ai like it :D

betol3,nak komen takot tak reply.so like jer yg mampu tapi bukan bermaksud yg kita nie kaki like.kadang2 like nie pon sebab kita setuju dengan status yg ditulis ><

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

haha ! ulat ni suka maenII like and komen .. either pic or status , link ke hapa ke , hentam ja komen . hewhew , (;

Cik Ungu Kamila said...

argghh camne nak like entri eh? hahaha. fakta2 yg oppa tulis tu sememangnya betul. that's why ramai org like (tanda setuju) especially pompuan. auww !

p/s: ramai x lelaki yg like?

senses of soul said...

satu je komen

Fatin Farhana Binti Ramli said...

kite kongsi hobi yang same ..

Sarah Mohd Saleh said...

haha...u mmg hott setuupppp derrrrrr.sb tu rmi pmnat.;0

♥AienNajwa♥ said...

ngiahahaha ! LIKE jangan tak LIKE..
terbaik la ur entry..ngehehehe..=)
hurrrmmm..yang status pertame, several wanita saje kowt..yang laen nak tlg mmber, ape slhnyer kannn..(^___^)..status ke-2, totally agree..ngehehe..kaum lelaki tak tau langit itu tinggi ataupun rendah kan..if u give a shit, u must get back !! ~ =) SEKIAN..nice from u..

✿ Milly Molly ✿ said...

Betul2! Like sebab takut komen tak reply. Haha

#Oppa bkn suke LIKE je tp POKE gak!

C i k P i p i T e m b a m said...

haha status yg first tu aku ade like.. mmg betul pon.. mnyampahh aku ! hahaha...

Nur Aischa said...

status yg first tu mmg betul sgt2 ! hehe

Oppa Kudin Nz said...

@Noraien :

Itulah yg oppa maskudkn sebenarnya.
Kita cuma sependapat dengan dia ajer.
huhuhu

Oppa Kudin Nz said...

@ ! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! :

Amboi,cik ulat pon kaki like juga ker. Haha. Dah jadi favourite tu. Tangan nk tekan je like tu kn. =P

Oppa Kudin Nz said...

@Cik Ungu Kamila :

Entry pon ade like juga lah. Kat bawah tu. Haha. Betul kan fakta tu. Sebab tu ramai yg sependapat macam tu. huhu

Oppa Kudin Nz said...

@senses of soul :

Komen sket jer. Like yang banyak.
Hahaha =P

Oppa Kudin Nz said...

@Fatin Farhana Binti Ramli :

Ada geng la camni. Ramai betul yang suka like2 ni. Haha

Oppa Kudin Nz said...

@Sarah Mohd Saleh :

Ish,tu memang bukan lah. Takde sape yang kenal sgt pon. Berdiam diri je. U tu kot yang hot settuupp nih. Haaaaaaa

Oppa Kudin Nz said...

@♥AienNajwa♥ :

Tenkiu if u agree with me. Tak salah pon nak tolong member2. Nak juga tengok member2 bahagia. Ngeeeeeee~

Oppa Kudin Nz said...

@✿ Milly Molly ✿ :

Itulah pasal. Takot tak terbalas. Segan juga kita. Haish,poke tu kadang2 je. Heeeeeee~

Oppa Kudin Nz said...

@C i k P i p i T e m b a m :

Ko memang suka like status aku kan. Miahahaha. Haish,macam ada pengalaman je ni.

Oppa Kudin Nz said...

@Nur Aischa :

Ramai yang cakap betu. Tapi agaknya mungkin betol. Pernah je berlaku kan. Huhuhu

izzah kamal kyuhyun said...

:) hnya mampu like ^^

Oppa Kudin Nz said...

@izzah kamal kyuhyun :

Haha. Hanya itu saja yg mampu kita lakukan. =D

farah izwani said...

di mana ada wanita, di situlah ada lelaki yang melihatnya.
wah ayat. macam sesuwit je kan.