Jul 1, 2011

Sanggup kau memBABYkan aku

make an animation


Takde idea la pulak nak story arini. Hari Rabu dengan hari Khamis dah lepas,lau tak boleh jugak buat entri pasal Wordless Wednesday and Spontaneous Thursday. Ada lah jugak apa-apa yang boleh dibuatkan entry. Arini aku dah bingung giler,kebuntuan idea nak tulis apa ni.

Pikir punya lah lama,datang jugak idea dalam mimpi ni.

Semalam kan,aku baru je naik bas(11p.m) untuk balik rumah. Macam biaselah,exam dah habis. Nak duk kat U buat apa lama-lama. Duit pun tengah pokai ni. Disarankan terus gerak balik rumah ler menikmati makanan free plak.. haha.. Tuuuppp2 kaki dah jejak pun kat rumahku yang tersayang ni pagi tadi. Sekejap pulak rasa naik bas. Naik bas malam boleh la tidur,cuba kalau naik bas siang hari,mata tak boleh tertutup haa..

Tengah aku enak-enak tidur dalam bas(tak sure dapat mimpi best ke tak),tiba-tiba aku terkejut dengar suara driver bas bercakap dengan seorang awek ni. Aku pun usha la,pehal pulak ni. Setelah dengar dengan teliti,rupenye awek ni nak berhenti kat Kemaman tapi bas dah terlajak ke Kerteh(dalam maksud yg mudah,bas lalu Kemaman dulu baru Kerteh). Salah awek tu jugak,sape suruh tidur lagi. Kan dah terlajak tu,takkan bas nk pusing balik.

Awek tu punyalah gelabah smacam.. Apa lagi,mula memicit-micit tepon lah nak call mummy and daddy agaknya kot. Last-last driver bas tu suruh dia turun kat Paka(atas sket je dari Kerteh. maksud yg mudah,bas lalu Kerteh dulu baru Paka). sebb kat Paka tu macam cerah sket. Yela,awek tuu. Bahaya ler nak kasi tunggu sorang-sorang kalau kat tempat gelap kan. Kena pulak time2 tgh pagi dan nak tunggu family dia datang amik lambat lagi(jarak Kemaman dengan Paka lebih kurang 30 minit jugak). Mahu takut dia duk sorang-sorang kat situ

Kecian jugak aku tengok awek tu,masa dalam bas dia macam nak nangis je. Rilek la,skali-skale kene macam ni baru bertambah pengalaman. haha. Tak sempat pulak aku nak usha awek tu,nampak macam cun je dari belakang. Dalam bas gelap,aku x prasan sangat pun. Awek tu turun la bas dengan muka yg nak tahan nangis je. Lepas dia turun kat situ,aku tunggu apa lagi,sambung tidur jela. Lambat agi destinasi aku nak sampai(Dungun),ade la dalam 40 minit lagi(sempat la nak dapat mimpi baik punyer). Jangan jadi macam awek tu sudah,naye aku nanti. Alhamdulillah,aku tiba dengan jayanya.




P/S : Jangan tidur kalau destinasi tu dah nak dekat sampai. Terutamanya wanita,kalau lelaki x kisah sangat.
Suka tak ? tekan je like kat bawah ni ^^

42 3 menconteng:

Izzani Zulkifle said...

Kesiannye awek itu. Tahniah dah sampai rumah. Selamat bercuti! HAHA.

Oppa Kudin Nz said...

@Izzani Zulkifle

kecian kan..

Happy holidays..

Mekasih Izzani =D

Amira Anorah said...

kecian ke awek tu..tapi comel kan oppa..ahahah:P

Oppa Kudin Nz said...

@Amira Anorah

awek tu..kecian jugak lah..haha

x prasan plak comel ke tak.. =P

♥misz nana♥ said...

siannya awek tuh.. tapi apa yang dah jadi kena cool sudah... jangan gelabah2, rumah tak larik.. hehehe

Oppa Kudin Nz said...

@♥misz nana♥

sdey jugak lah tgknye..
terlajak perahu bole diundur,terlajak
bas susah jugak nk undur tuu..haha :D
tapi takot jugk nk tunggu sorg2 kat bus stop tgh2 pagi tu..

PUTERI NATASSIA said...

ish ksian kat dye , kalau putry mmg dah glabah dah mase tuhh :)

siti kektus said...

asal tak tolong kejutkan pompuan tu? kalau tak mestidah dapat no fon free2, hehehe

tak pasal2 pompuan tu dah kena jalan jauh, kesian2~

zikeryhassan said...

hoi! pesal kau cuti. tak aci sunggoh. jgn lupa janji kau nak melawat aku. ahaha :P

Oppa Kudin Nz said...

@PUTERI NATASSIA

tau xpe..

kalau oppa pon gelabah jugak..

kene sentiasa berwaspada lah..

Oppa Kudin Nz said...

@siti kektus

nak kejutkan cmane,manelah tau dia nak berhenti kat mane..
bukn dia duk seat sebelah oppa pon..
xpela,oppa malu nk mintk no fon..hehe

Oppa Kudin Nz said...

@zikeryhassan

yela,aku bukan cikgu wokey..
x perlu ke sekolah..hehe
sebab tu aku cuti panjang..
memg dekat jugak lah ak nk pegi lawat kn..
ko duk sane diam2 ye.. :D

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

cian die..

slmt bercuti n thnx coz follow yer..

Oppa Kudin Nz said...

@nuyui a.k.a miss NUSHA

memg padan muke..jaat sket je..haha
thanx jugk sebb kunjung semula..

Wanie said...

huhu..kesian ok..dah la malam2 jadi macam tu..

qlah said...

salam .

wah.. nice story.. hikhikhik .

*insyaAllah , akn igt pesan awok..

I do I need Iman said...

hahaha. ape punye baby lah oppa nee. ;p.
ala ari jumaat buat fantastic friday laaaaaaaaah! lupe ea;p

Rtp Farra Arisha said...

hmm, pity her... klo arisha jadi diri dia pun mesti gelabah punya...

Oppa Kudin Nz said...

@Wanie

kalau siang xpe lagi,nk kene pulak
malam kn.. sdey2 :(

Oppa Kudin Nz said...

@qlah

salam 1 Malaysia..
xde hal,kita sama2 beringat..hehe :)

Oppa Kudin Nz said...

@I do I need Iman

sanggup u membabykn sy..haha
ade ke fantastic friday?
xtao plak..sebb tu x buat..
kene usha ni..huhuhu :D

Oppa Kudin Nz said...

@Rtp Farra Arisha

agak sedih jugak disitu..
kecian betol kn..ape nk buat..huhu
memg gelabah,sebab bukn dekat terlajak..
jaoh jugak tuu.. =D

Fyqa said...

asal tak ngorat. kan dh mlepas


;)

zOeY zAu YaH said...

sian bdk tu.dh siap follow.tq sb mai blog saya.

khadijah said...

hehe.. kalo saye kan, siang pun tido gak dalm bus.. kesian girl tu kan, msti la risau, kalo sy pun mau nangis berlagu lagu..hehe

aniswany said...

pena jadik jgak tp turun awal dari tmpat yg nk di tuju ..WAHAHA gelabah x hengat tpi muka maintain COLL 8) *HEBAT X ? hahahaha

eja said...

weyh..spatotnye mu blagok la jd hero g trn skali ngn awek tuh tmn dier..hak3..

Anis Adila Aris said...

kalau dah tertido, macam mana nak sedarkan diri ye,,,

awat la dalam tepon tak ada set alarm yang alert tempat..hehe

Oppa Kudin Nz said...

@Fyqa

oppa x reti nk ngorat cmane..
Fyqa la tolong ajarkn..hehe =P

Oppa Kudin Nz said...

@zOeY zAu YaH

Memg kesian..
xpe,awek tu dh okey kot skrg..
mekasih jugk sebab balas kunjungan.. :D

Oppa Kudin Nz said...

@khadijah

Boleh ke tdo siang2?
oppa xbole tdo siang2 ni..
mate xnk tutup jugk..
best ape nangis,bole dgr macam2 lagu..haha
kalau ade member xde r sdey sgt kn..

Oppa Kudin Nz said...

@aniswany

hebat jugak tu..haha
kalau turun sebelum destinasi xpe..
x terlajak la namenye..
kalau terlajak yg problem ni..
nk pula terlajak jaoh kn..

Oppa Kudin Nz said...

@eja

haha..nk jadi hero guane..
aku pon dop orok chetong ni..
malas aku turun paka,baik ak turun
dungun..sampai lalu dumoh ak..hehe

Oppa Kudin Nz said...

@Anis Adila Aris

kalau ade,mesti ramai org gune kn..
tp kalau gps tu,ade alarm x ah kalau
tempat dh sampai?
kalau ade best jugk kn.. :D

beLLa said...

uish. tak berani nak naek bas balik jaoh2 sorang2. takot terlelap gak sebnonye. awat oppa tak teman je dia. sian awex tu takot. ;p

Cik Mira said...

sayang ar ko tak sempat nk ngorat aweks tu. kalo tak bole bagi bantuan. hahah. :P btw da lama tak berjalan jauh naek bas. time balaj dulu selalu la huhu

Oppa Kudin Nz said...

@beLLa

xkan x brani kot.. bende simpleje tuu..oppa slalu je blk sorg2..sebb abis exam x same ngan org..blk lain2 lah..awek tu brenti tempt laen lah..xkn oppa nk tunggu jugk kot..

Oppa Kudin Nz said...

@Cik Mira

memg xnk ngorat pon..x suke kacow2 org ni..nt mak die marah cmane..haha..eh,dh abis blaja ke ni..mesti dh keje kn..

fyy mokhtar said...

muahahaha. cool la cerita!!

Finaz Jaafar said...

kesian dy..da nk trtdo nk wt cmne..huhu

eh, nak amik tips aiskrim goreng tu wt entry ek??boleh je=)
nanti jgn lpe kreditkn kat blog kte..hehehehe

CikBulat said...

nak komen, adik makin maju ! HAHA

Kuu Syafiqah said...

hahaaa..ksian awek tuu..lena sgt tdo...