Aug 13, 2011

Aduhai selsema





Ini lah akibatnya dah lama tak update blog.. Berhabuk jadinya.. kan dah dapat selsema tu gara-gara habuk masuk dalam lubang hidung aku ni.. Masa nak update tadi lupa nak tutup mulut,habis merebak influenza selsema ni sampai ke kepala pun boleh berdenyut-denyut.. mane nak tahan macam ni.. Adoooooiiiiiii.......

Sebab apa ah aku dapat selsema arini? tertanya-tanya aku.. Kalau tidur lambat,ada kemungkinan ke nak dapat selsema?.. selama ni aku tidur lambat okey je pun.. takde plak selsema datang melanda.. ke aku tidur bawah aircond semalam?.. mungkin jugak kot.. body aku bukan boleh tahan sangat  kalau kena sejuk-sejuk ni.. sekejap je dah problem.. tu lah,sape suh taknak makan banyak-banyak,kan dah tinggal tulang.. cepat sejuk la kalau takde lemak di badan.. haiyoooooo.........

Tension giler rasa arini.. air kat idung ni asyik meleleh je dari pagi tadi.. taknak berhenti lak tuh.. aku sumbat tisu baru la nak berhenti sekejap.. kalau kena angin sket,memang bersin yang tak terhingga.. bergegar-gegar rasa kepala hotak aku ni.. pening-pening.. idung dah ade gaya macam badut.. merah pink-pink gitu.. hahaha.. bole plak jadi pinknya.. tolong lah berhenti wahai air di dalam idung ini..........

Azan maghrib cepatlah datang.. aku nak berbuka puasa ni.. nak makan ubat plak.. pastu teros tidur sampai sahur.. hahaha.. tapi ubat selsema memang mengantok pon.. sebelum ni lau makan,konpem mengantok pastu.. tinggi jugak dos dia agaknya.. tak kisah la tu,bedal je.. janji idung tak sok sek-sok sek dah.. yeppieeeeeeeee..........




P/S : Betapa pentingnya menjaga kesihatan diri kita.


Suka tak ? tekan je like kat bawah ni ^^

14 3 menconteng:

Izzani Zulkifle said...

Get well soon!

cik najihah said...

aloo ciannye seleseme ye..
get well soon :)
g letak minyak cap kapak

Oppa Kudin Nz said...

@Izzani Zulkifle

mekacih Izzani..
harap2 okey lepas ni..

Oppa Kudin Nz said...

@cik najihah

Mekacih jugak cik najihah..
minyak cap kapak bole legakan jugak ek..

nuruashia ♥ said...

ohooo..kne tido awal tu..kne cukup rest.. :) get well soon ye?

Che Deen™ said...

jangan minum air sejuk!

Nana (phoged) said...

smoga cpt sembuh!

nadine said...

olololo...ciannya dia...

Amira Anorah said...

tu laa..sape soh tulang sangat..haha

Oppa Kudin Nz said...

@nuruashia ♥

okey..mlm2 kene tido awal lah nmpk gayenye..thanz~

Oppa Kudin Nz said...

@Che Deen™

baik bro..
tp time bukak pose still nk minum..huhu

Oppa Kudin Nz said...

@Nana (phoged)

insyaAllah..
i'll try get d solution..

Oppa Kudin Nz said...

@nadine

xkn cian je kot..
xde ubat ke nk kasi kat kudin..

Oppa Kudin Nz said...

@Amira Anorah

eleh..die ckp kat org..
unni pon same jugk kn..
lagi tulang dr oppa..haha