Mar 19, 2011

10 Maksud Tersembunyi luahan hati PEREMPUAN..!

1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

4. Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

7.Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you. Rasa macam nak jadi awek you je.

8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

10.Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Ape yg 'dia' dapat i pun dapat..
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu. 

Suka tak ? tekan je like kat bawah ni ^^

19 3 menconteng:

mahirahnazlim said...

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you. Rasa macam nak jadi awek you je.

betul ! haha ;)

allysponti said...

he3..funny la.=)

Bella Bell said...

hahhaa..cam betol je..huhuu..nice :)

cik aja said...

ahaha.ada y betol,ad y tak betol!

Eqa Yazid said...

sangat sangat setuju.
lebih lebih lg number 2 XD eheheh

hafiz hafizol said...

oowhh... begitu rupanya perempuan nie.. kantoi3.. haha

FasiHaH SupiaN said...

hahaha yg last tu paling best :)

✿ milly molly ✿ said...

ha, tau xpe! sume fakta, haha

miss suju said...

hehe...ade yg btol kot..^___^

June Flizzow said...

haha , hampir kesemuanya betul oppa :)

Shazmiey Abdurahman said...

hurmmm.wanita..beautiful GOD creation...arghh..aku sayang wanita2!

O'gosh said...

hoho...ada gak yang x sama ngan apa yang pernah tersirat di hati akak..!

PutRi_nAdiA said...

KALAU permepuan tuh kate aku xnak kat ko , mkna tsembunyi aku memang xnk kat ko da , muahahahaha . btw maseh sebab singgah blog adek oppa .

fyy mokhtar said...

wahahha. fyka bukan jenis yang tersirat neyh, fyka jenis suka bagi surat terus. senang cket bagi laki paham. contoh " u tunggu jap, i nak berak' wakakakkakaka

OKEdChokelaT said...

kalau perempuan kata : i xde kedit la nak msg u...
makna tersembunyi : tolong la topup tuk i...ahaaha..SELALU BUAT!!!!

~aku dan die~ said...

haha..yup2!!btol,,fahamilah wanita :)

syairahmohdanuar said...

betul!tapi lelaki slalu buat tak phm :p

nadira shahid said...

Bile perempuan kata : semua diatas tak betul!
Maksud tersembunyi : OMG! All da statements true ;p

cik aufa faqihah said...

rasa macam nak repost again aje
biar sume laki tawu da real situation

miahahaha,

I thought sume laki sama dan kurang memahami
but at least ade gak yg paham :)

gud one, keep it up !! ^_+